Dom Weekend

Het was een raar jaar 2021. Eerst Covid 19 en daarnaast veel regen waardoor het organiseren van ritten lastig werd. We gaan dat anders doen. Kijk daarvoor op de pagina 2022 (wordt constant aangevuld)

Toch stond er een weekend gepland op 3,4 en 5 september en wel op motorcamping Berkenhoff in het Duitse Wielen. Nu is deze camping een Nederlandse enclave gelegen op enkele honderden meters van de grens in de buurt van Hardenberg.

Nederlandse eigenaar maar internationaal bekend voor de 20 weekeinden per jaar dat de verschillende clubs welkom zijn.

We hadden afgesproken om er vrijdagmiddag zo ongeveer om een uur of 4 te zijn en dat lukte ook zonder problemen. Grappig was dat de deelnemers zowel uit richtingen noorden, westen en oosten kwamen en toch was de voertaal voornamelijk Nedersaksisch. Omdat een ieder al een ritje achter de rug had nestelden we ons op het terras en deze ons tegoed aan drankje. Om zeven uur stond de maaltijd klaar en we lieten het ons smaken.Inmiddels waren er ook een aantal andere clubs aangekomen waaronder een club bestuurder van brommers uit de jaren zeventig. Kreidlers, Zundaps en Yamahas voerden de boventoon. Het was extra vermakelijk omdat we allemaal zo zijn begonnen, op de brommer. Dus het was volop brommers kiek’n maar dan gewoon met de ogen.

Hoewel het fris was op de bewuste avond hielden we het nog redelijk lang vol om elkaar verhalen te vertellen op het terras. Toch kwam er een einde aan de dag en zochten we onze slaapplaats op.

Zaterdag.

Hoewel niet zo geslapen als thuis stapten we goedgemutst de tent binnen voor het ontbijt. Verse broodjes, koffie en voldoende beleg dus voor ieder wat wils. Toch wel fijn om een stevig ontbijtje te hebben alvorens het mooie Twente te verkennen.

Het was een prachtige dag met goede temperaturen en volop zon. Jan had een route uitgestippeld door het mooie Twente en als geboren Tukker kwam ik op plekken die ik in 50 jaar niet meer had gezien. Ook dit keer had Jan de route uitgezet en dan weet je dat je de mooiste plekjes ziet, de fijnste weggetjes en de leukste locaties. Ook hadden we de afgesproken stops, soms op een parkeerplaatsje maar natuurlijk ook om de dorst te lessen of de maag te vullen. Een van de stops was in het mooi Ootmarsum een gezellig plaatsje met veel gallerijen waar kunstenaars hun werk tentoonstellen. De koffie was er er goed en de lunch was meer dan voortreffelijk.

Onder belangstelling van velen die de terrasjes bemanden vervolgden we onze weg door mooi Twente. We waren trouwens niet de enigen op de weg. Zeker drie verenigingen van oldtimer auto’s zagen we onderweg, maar ook solexclubs, electrische brommertjes, VW kevers van een huur bedrijf, steps en ook nog een Jan Plezier. Dat het altijd goed ging tussen deze mede weggebruikers was eerder geluk dan wijsheid. Eerlijk gezegd was onze trip er een zonder een mankement, verkeersveilig en ook volgens de regels zoals Michel ze ons geleerd heeft.

Onze laatste stop was bij watermolen Singraven in Denekamp. Nog even lekker terrasje gepakt en genoten van een sapje of een bakkie echte koffie. Ook konden we hier de kwalificatie op de telefoon volgen en meemaken dat Max Verstappen deze win en de volgende dag mocht starten op pole. Toch mooi meegenomen.

Uiteindelijk waren we zo rond 5 uur weer op de Berkenhof en was er nog net tijd voor een flesje Sisi alvorens we aan de BBQ konden. Heerlijk gegeten en natuurlijk een ijsje na. De rest van de avond werd besteed aan het uitwisselen van onze belevenissen en kwamen we erachter dat de wereld toch wel erg klein is, zeker is de wereld die wij blauw noemen.

Tegen middernacht zochten we ons bed op want een goede nachtrust moet vooraf gaan aan de terugweg naar huis.

Zondag

Vroeg uit de veren, het lijf gereinigd en weer een goed ontbijt genuttigd ging vooraf aan het afscheid van elkaar. Iedereen wilde op tijd thuis zijn om de F1 op Zandvoort te kunnen zien en laten we wel zijn, met de wetenschap van vandaag hadden we dat voor geen goud willen missen. Iedereen ging weer huiswaarts, moe maar ook met een goed gevoel van een wel besteed weekeinde.